Excursies in Mexico

In Mexico kun je op heel wat manieren op pad. Boottochten, helikoptervluchten, jeepsafari’s, zwemmen met dolfijnen en haaien spotten behoren tot de grootste attracties van het land.

Boottochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit Acapulco vaart een paar keer per uur een boot naar het tegenoverliggende Isla Roqueta waar de stranden minder vol zijn dan op het vasteland en het ontspannen recreëren is. Ook kunt u op verschillende plaatsen langs de kust inschepen op diverse rondvaartboten voor een tocht door de haven en daarbuiten. Vanuit de jachthaven van Cancun zijn onder begeleiding van een ervaren gids Jungel-Speed-Boottochten te maken door de dichte mangroven van de Wizukrivier.

Seaworld Explorer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tweemaal daags vertrekt vanuit Cozumel National Marine Park de Seaworld Explorer, een State-of-the-Art glasbodem semi-onderzeeër met grote onderwatercabines, waarin u zich gedurende 2,5 uur in een reuzenaquarium waant.

San Blas Jungle Tour

Bron: Victor van Poppelen , CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Vanuit San Blas, ten noorden van Puerto Vallarta varen dagelijks kleine motorbootjes met maximaal 12 personen door het tropische mangrovewoud. Met een gids wordt onderweg een krokodillenfokkerij bezocht en kunnen hagedissen, schildpadden en diverse (grote) vissen worden gespot.

Jeepsafari

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens een georganiseerde jeepsafari vanuit Puerto Vallarta, aan de baai van Banderas, rijdt u in groepjes door de ruigere gebieden van de Sierra Madre en over stoffige wegen naar lokale bezienswaardigheden. U bezoekt o.a. een typische Mexicaanse leefgemeenschap, een kaasboerderij en een plaatselijke school.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Autobus Tour Mexico-Stad

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Autobus Turistico rijdt dagelijks tussen 9.00 en 21.00 uur iedere 35 minuten tussen de Zocalo en Chapultepec langs 24 bezienswaardigheden in Mexico-Stad. U kunt overal langs de route in- en uitstappen. Een dagkaart kost circa 100 Peso.

Helikoptervluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met Helikopter Cozumel & Helicopter Cancun Tours kunt u in een helikopter vanuit Cozumel en Cancun verschillende vliegtochten over de Golf van Mexico maken. De prijzen variëren per route en het aantal passagiers.

Zwemmen met dolfijnen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In diverse dolfinaria kunt u zwemmen met dolfijnen. U kunt ze aaien en met ze zwemmen of duiken. Onder begeleiding van ervaren instructeurs is dit mogelijk bij o.a. Waterspeeltuin CICI in Acapulco, Amusementspark Xcaret aan de Riviera Maya, Snorkelparadijs Xel-Ha in de buurt van Cancun en in Dolphin Discovery Cozumel in Chankanaab National Park. Deze geweldige ervaring wordt afgesloten met de dorsalride waarbij u de rugvinnen van twee dolfijnen vasthoudt en als een speer door het water wordt getrokken. De minimum leeftijd hiervoor is 8 jaar en de minimum lengte 1.30 meter. Duikers en snorkelaars kunnen al rondzwemmend haaien spotten in de speciaal daarvoor geconstrueerde Shark Tank van het interactieve Aquarium van Cancun. Het aquarium is als enige op de wereld in het bezit van de gevaarlijke Tiger Shark en twee Bull Sharks die bekend staan als menseneters.

Walvissen spotten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de Baja California, op 35 kilometer afstand van Guerrereo Negro, ligt het beschermde zeegebied Parque Natural de la Bellina Gris. In het winterseizoen brengen grijze walvissen hier hun jongen ter wereld. In dit natuurpark kunt u walvissen vanaf verschillende uitkijkposten op de oevers gadeslaan. Dagelijks worden ook boottochten georganiseerd. Behalve walvissen leven in het park dolfijnen, octopussen en haaien. Via Pro Dive Mexico kunt u vanaf mei tot september een spectaculaire walvishaaiensafari meemaken.