Sport in Mexico

Voor sporters is Mexico een place-to-be. U kunt er fantastisch zeilen, surfen, zwemmen, duiken en zeevissen, maar ook heerlijk tennissen of golfen.

Surfen en Parasailing

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij Baja California aan de kust van de Stille Oceaan is het door stevige winden en een krachtige golfslag een waar surfparadijs. Ook aan de Golf van Mexico en langs de kust van het vasteland creëert de branding goede omstandigheden voor beginnende en geoefende surfers. Bekende surfspots zijn o.a. Puerto Escondido ten zuidoosten van Acapulco, Hualtulco aan de zuidelijke kust van de Stille oceaan en Acapulco en Cancun. In de grote badplaatsen kunt u ook parasailen waarbij u boven de zee aan een parachute zweeft en wordt voortgetrokken door een motorboot.

Duiken en Snorkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Oostkust van Yucatán is een populair duik- en snorkelgebied. De koraalriffen rondom het eiland Cozumel behoren tot de beste duikgebieden ter wereld. In het gebied rond Palancar Reef liggen in de kristalheldere Oceaan bij Xel-Ha en Akumel nog vele niet ontdekte scheepswrakken. Bij Pro Dive Mexico kunt u duikexcursies ondernemen vanuit Riviera Maya en Cozumel.

Grotduiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op het schiereiland Yucatán wagen ervaren duikers zich in de cenotes (grotten) en in onderaardse meren en rivieren die deels toegankelijk zijn. Zij vinden daar een bizarre grotwereld, waar talloze vondsten uit de Maya cultuur zijn gedaan. Liefhebbers van deze tak van sport kunnen zich aanmelden bij het Aktun Dive Center in Tulum.

Zeilen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Door de altijd aanwezige passaatwind en het heldere zicht is Mexico ideaal voor zeilen. De belangrijkste plaatsen voor de zeilsport zijn het strand van Acapulco, Mazatlan, La Paz, Los Cabos, Puerto Vallarta en Veracruz. Op meerdere plaatsen langs de kusten worden zeilexcursies aangeboden. Zeilliefhebbers kunnen het hele jaar door boten in alle soorten en maten huren. U heeft dan wel een vaarbewijs nodig.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Golfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het aantal volwaardige golfbanen in Mexico is nog steeds groeiende. De teller staat nu rond de 200. De in het zuiden liggende banen van Baja California (Los Cabos), Guadalajara, Ixtapa, (Palma Real Golf Course) en Puerto Vallarta aan de kust van de Stille Oceaan zijn het meest bekend. In en rond Mexico-Stad zijn al negen golfbanen te vinden. Golfers die op de bonnefooi komen zijn niet altijd welkom, zelfs niet als zij in het bezit zijn van een hogere handicap of golfvaardigheidbewijs. Vandaar dat exclusieve hotels voor hun gasten afspraken gemaakt hebben om hen toch deze mogelijkheid te bieden. Het is dus raadzaam dit vooraf te informeren.

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit o.a. Rancho Las Cascadas, 90 minuten ten noorden van Mexico-Stad en Rancho Puesta Del Sol, 80 km ten noorden van Mexico-Stad kunt u paardrijtoeren maken.

Tennis en squash

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De meeste grote hotels en appartementencomplexen in Mexico beschikken over één of meer tennis- en squashbanen. Daarnaast kunnen balletjes geslagen worden bij de locale tennisclubs. Houdt u er rekening mee dat delen van Mexico hoog boven zeeniveau liggen. Mexico-Stad ligt bijvoorbeeld boven de 2000 meter, pas uw spel daarop aan.

Zeevissen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De warme wateren van de Golf van Mexico, de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan aan de Oostkust bieden gevarieerde locaties om te gaan zeevissen. In praktisch alle grote badplaatsen langs de kust kunt u vanaf een charterboot vissen op zwaardvissen, baracuda's, blue marlins, tonijnen, dorados, baars en hamerhaaien.

Watersporten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Naast surfen, duiken en snorkelen kunt u in Mexico diverse andere watersporten beoefenen. In alle grote badplaatsen, maar ook in andere plaatsen aan de kust zijn kajaks, wakeboards, kneeboards, jetski's en ook zeilboten in alle soorten en maten te huur. Op veel stranden is het mogelijk te waterskiën of een rit op een bananaboat, waterscooter of waterfiets te maken.