Acapulco

Ontbijt met blik op de azuurblauwe zee, wandelen over de boulevard, zonnen aan het strand van de Stille Oceaan en na een uitgebreid diner genieten van het nachtleven. Dat is Acapulco ten voeten uit.

De stad heeft 1,2 miljoen inwoners en ligt tussen heuvels aan de zonnige Westkust in de deelstaat Guerrero. Acapulco heeft 23 mooie zandstranden aan de 11 kilometer lange, brede Baai van Acapulco met tienduizenden hotelkamers en talloze trendy nachtclubs en discotheken. In de jaren vijftig en zestig waren het hoofdzakelijk Mexicaanse gezinnen die in Acapulco recreëerden. Langzamerhand is de plaats ontdekt door de internationale elite, verdween de gemoedelijkheid en gingen de prijzen van de accommodaties de portemonnee van de gewone Mexicaan vèr te boven. Acapulco is de grootste en op Cancun na de meest bezochte badplaats van Mexico.

Stranden

Rond de plaatselijke baai liggen de meeste stranden die door een promenade met elkaar in verbinding staan. De aller-drukste stranden zijn Playa Hornos, Playa Condesa en Playa Caleta. Vanaf Playa Caleta vertrekt non-stop een veerbootje naar het voor de kust gesitueerde Isla Roqueta. Dit eilandje heeft rustige stranden, wandelpaden en een kleine dierentuin.

Klifduiken

De voornaamste attractie van Acapulco bevindt zich bij het strand van Playa Agosta. Hier liggen de beroemde rotsen van La Quebrada waar vier keer per dag moedige clavadistas van 30 of 40 meter hoogte in zee duiken. De zee is ter plaatse slechts 4 meter diep. De jongemannen bidden voorafgaand aan hun duik in een kleine kapel op de rots om een veilige afloop. Dat is geen overbodige luxe gezien dat in het verleden bij dit waagstuk diverse klifduikers om het leven zijn gekomen. Na zonsondergang springen de clavadistas met brandende fakkels naar beneden zodat ook deze sprongen goed zijn te volgen. In het totaal worden dagelijks vijf sessies van drie duiken per keer gehouden. Dit spektakel is op de speciale uitkijkpunten en vanaf diverse terrassen in de omgeving te aanschouwen.

In Acapulco zijn verder o.a Parque Papagayo, een park met veel groen, een kleine kermis, een kabelbaantje, een grote vijver en een miniatuur treintracé, de Mercado de Artesanias, een kleurige markt met kitscherige nijverheidsproducten en het CICI complex, een waterpretpark met een golfslagbad, een reusachtige glijbaan en een dolfinarium.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Mexico:

Foto’s van Acapulco

Ligging