Cancun

Cancun is sinds enkele jaren de hotspot van Mexico. De luxe badplaats ligt aan de oostkust van het schiereiland Yucatán en bestaat uit twee delen elk met een paar archeologische bezienswaardigheden.

Jarenlang was Acapulco de populairste Mexicaanse badplaats maar in 1967 besloot de nationale regering dat er een nieuw vakantieparadijs moest komen. De meest geschikte plaats werd met de computer bepaald op Cancun. In 1972 werden de eerste hoteldeuren geopend en amper twee decennia later telt Cancun al 600.000 inwoners en honderden hotels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Op dit moment wonen circa 900.000 mensen in de stad en per jaar bezoeken meer dan 2 miljoen toeristen deze bijzondere badplaats.

Isla Cancun

De stad Cancun bestaat uit twee helften: de ene helft ligt op het vasteland en heet Ciudad Cancun. Dit is het minst toeristische deel waar nog betaalbare hotels en restaurants te vinden zijn. De andere helft van Cancun wordt gevormd door het 23 kilometer lange Isla Cancun een schiereiland in de vorm van het getal zeven dat aan twee zijden aan het continent vastzit. Hier bevinden zich de meeste hotels, disco's, chique restaurants en zandstranden. Het eiland wordt ook wel aangeduid met Zona Hoteles en wordt doorsneden door de brede boulevard, de Avenida Kukulcan.

Het Plaza Caracol is het grootste winkelcentrum van Cancun. Op twee grote verdiepingen zijn circa 200 winkels, boetieks en vooral exclusieve zaken met Mexicaanse designmode gevestigd. Tussen al het marmer en exotische planten worden dagelijks ook diverse rommelmarkten gehouden. Qua sfeer lijkt Cancun een beetje op het Spaanse Marbella, dat altijd druk is en waar de prijzen vaak erg hoog liggen.

Cultuur

Cultureel gezien heeft Cancun weinig meer te bieden dan een kleine archeologische zone (ruines van El Rey) en het Museo de Antropologia y Historia bij het Centro de Convenciones. De Ruines van El Rey behoren tot een archeologische locatie met 47 gebouwen uit de klassieke Mayaperiode. Alle bouwwerken zijn goed gerestaureerd en de vondsten zijn in een museum tentoongesteld. In het complex leven veel leguanen en tropische vogels. In Museo de Antropologia y Historia worden artefacten uit de verschillende archeologische plaatsen en museumstukken uit de geschiedenis van Mexico tentoongesteld.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Mexico:

Foto’s van Cancun

Populaire accommodaties in Cancun

Riu Caribe 8
3 aanbieders
vanaf €1019
Riu Palace Peninsula 9
2 aanbieders
vanaf €1658
Royalton Riviera Cancun 9
2 aanbieders
vanaf €1551

Bekijk alle 16 accommodaties in Cancun

Ligging