Playa del Carmen

Playa del Carmen heeft een prachtig wit zandstrand en vlak boven de azuren golven scherende pelikanen. Dit ontspannen Caribische droomplaatje is met de auto binnen een uur vanuit Cancun te bereiken.

Playa del Carmen ligt op het Schiereiland Yucatán aan de rand van de jungle waar vermoedelijk nog veel niet ontdekte tempels liggen. Vroeger was Playa een rustig vissersdorpje waar toeristen alleen maar naartoe kwamen om de ferry naar Isla Cozumel te nemen, maar tegenwoordig blijven de vakantiegangers hier massaal hangen. Vooral de sfeervolle boulevard Fith Avenue met gezellige winkeltjes, bars en restaurants straalt nog de oorspronkelijke Mexicaanse sfeer uit. Playa del Carmen is met 150.000 inwoners de snelst groeiende badplaats aan de Riviera Maya. De stad ligt 60 kilometer ten zuiden van Cancun en wordt kortweg meestal Playa genoemd. Langs de roomwitte stranden rijgen de restaurants, cafés en hotels zich aaneen. Parallel aan deze stranden loopt de winkelstraat Playa's Fith Avenue waar de vakantieganger een laat ontbijt kan nuttigen om daarna langs de talrijke etalages te slenteren. In het noorden van de stad zijn de kleinere hotels gevestigd, die soms worden geleid door immigranten uit Europa.

Stranden

De regio van Playa del Carmen zit de laatste jaren stevig in de lift. Mede door de komst van luxe hotels, all-in resorts en een golfbaan staat Playa nu ook op de internationale kaart van het toerisme. Aan de stranden verschijnen in hoog tempo schilderachtige vakantiecomplexen, eenvoudige cabanas (kleine hutten met een rieten dak), luxueuze bungalows, natuurparken, watersportcentra en recreatiegebieden, terwijl de enige attractie van de stad het uitgestrekte zandstrand en de aangenaam warme, ondiepe zee is. In Playa del Carmen vindt u een van de weinige naaktstranden van Mexico.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Mexico:

Foto’s van Playa del Carmen

Populaire accommodaties in Playa del Carmen

Riu Tequila 9
4 aanbieders
vanaf €1127
Riu Lupita 8
4 aanbieders
vanaf €1033
Iberostar Tucán 9.1
5 aanbieders
vanaf €1311

Bekijk alle 50 accommodaties in Playa del Carmen

Ligging