Bezienswaardigheden in Mexico

Mexico heeft tal van interessante musea, tempelcomplexen, parken en bijzondere architectuur die deels getuigen van voorbije beschavingen. Bovendien is het landschap zeer divers en de bevolking gastvrij.

Bezienswaardigheden in Mexico-Stad

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mexico-Stad is een miljoenenstad met meer dan 70 musea, vele kerken, parken en winkelgebieden die allemaal de moeite van het bezichtigen waard zijn. Een greep uit het aanbod:

Lees meer over Bezienswaardigheden in Mexico-Stad

Nabij Mexico-Stad

Bron: Matthew Rutledge, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

Ook buiten de wereldstad zijn zeer veel bezienswaardigheden. Vele hiervan zijn even uniek als de Borobudur in Indonesië of de Egyptische piramides.

Lees meer over Nabij Mexico-Stad

Historisch Centrum Guadalajara

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Guadalajara is qua grootte de tweede stad na Mexico-Stad maar dan met een aangenamer klimaat, schonere lucht en minder verkeersdrukte. Het historisch centrum is een Werelderfgoed.

Lees meer over Historisch Centrum Guadalajara

Maya Bezienswaardigheden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In het zuiden van Mexico scheidt het schiereiland Yucatán de Caribische zee van de Golf van Mexico. De Maya’s bouwden hier hun gewijde plaatsen, die vaak uitstekend zijn behouden of gerestaureerd.

Lees meer over Maya Bezienswaardigheden

Meer Maya

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Maya’s zijn, buiten de mensenoffers, vooral bekend om hun kennis van astronomie en wiskunde, stedenbouw en verfijnde artistieke stijl. In Mexico worden de Mayataal en -tradities in ere gehouden.

Lees meer over Meer Maya

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Andere culturen

Bron: Charles M. Sauer -- Charlessauer, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Terwijl in Yucatán vooral de Maya’s heersten, leefden in de rest van Mexico andere volken met vergelijkbare bouwkunst, cultuur en geloofsuitingen; niet erg vreedzaam gezien de vele oorlogen en veroveringen.

Lees meer over Andere culturen

Musea in Villahermoso

Bron: Alfonsobouchot, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het ‘Olmeeks’ openluchtmuseum stelt basalten altaren, hoofden en beelden van jaguars ten toon. Het museum van het Cicom onderzoekscentrum biedt naast Olmeekse kunst ook veel achtergrondinformatie.

Lees meer over Musea in Villahermoso

Klifduikers in Acapulco

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Acapulco de Juarez is de volledige naam van de beroemde badplaats in Mexico. Het strand van deze 1,2 miljoen inwoners tellende stad is een gerenommeerde ontmoetingsplaats voor de ‘Beau Monde’ uit de gehele wereld.

Lees meer over Klifduikers in Acapulco

Het Eiland Cozumel

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het eiland Cozumel is één van de drukste toeristencentra van Yucatán. Deze tropische parel ligt 19 kilometer uit de kust bij Playa del Carmen en is een eldorado voor watersporters en zonaanbidders.

Lees meer over Het Eiland Cozumel