Entertainment in Mexico

Mexico biedt volop entertainment voor jong en oud in attractieparken, water-, natuur- en dierenparken, snorkelparadijzen en diverse mogelijkheden om dolfijnen, schildpadden en haaien te spotten.

Waterspeeltuin in Acapulco

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Centro International de Convivencia Infantil (CICI) in Acapulco is een speels vormgegeven zwemparadijs. Dit kleurrijke waterpretpark heeft diverse waterspeeltuinen, een groot golfslagbad en aparte zwembaden met grote glijbanen. In het aangrenzende Dolfinarium, kunt u met de dolfijnen zwemmen.

Amusementspark Xcaret

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op 70 kilometer afstand van Cancun ligt aan de Riviera Maya het Amusementspark Xcaret. Het park heeft een oppervlakte van 81 hectare en richt zich met meer dan 30 unieke attracties voornamelijk op ECO-toerisme en archeologie met een groot zeeaquarium, een kleine dierentuin met krokodillen, verschillende druipsteengrotten, een apart vogelpaviljoen en grote kassen met vlinders en tropische planten. Ook hier kan met dolfijnen gezwommen worden.

Chapultepec Zoo

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Chapultepec Zoo is de beroemdste dierentuin van Mexico. Met ruim 2000 dieren en een bezoekersaantal tussen 5,5 miljoen en 8 miljoen per jaar is het park de publiekstrekker van de hoofdstad, Mexico-Stad. De Zoo kreeg internationale erkenning door het met groot succes uitgevoerde Panda fokprogramma.

Bosque de Chapultepec

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Via de Zona Rosa en de Paseo de la Reforma komt u in het grootste en oudste natuurpark van Mexico-Stad. Hier zijn een dierentuin met gratis entree, drie fraai aangelegde meertjes waar u kunt roeien, een botanische tuin, picknickweides, wandelpromenades, een beeldentuin en enkele interessante musea.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Museo del Nino

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het Museo del Nino in Mexico Stad staat bol van spelletjes voor kinderen. De bedenkers hebben vijf afdelingen ingericht waar kinderen kunnen spelen en aanraken. De thema's zijn: onze Wereld, het Menselijk Lichaam, de Hersenen, Communicatie en Expressie. Op een speelse manier kunnen kinderen de geheimen van de diverse onderwerpen ontrafelen en zij worden daarbij begeleid door jonge museummedewerkers die tekst en uitleg geven.

Snorkelparadijs Xel-Ha

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het snorkelparadijs Xel-Ha ligt in een natuurlijke lagune op circa 120 kilometer ten zuiden van Cancun. Zowel de Caribische Zee als een netwerk van ondergrondse rivieren en bronnen vullen de lagune constant met een mix van zout- en zoetwater. Dit brakke water is zo rijk aan talloze verschillende koralen en gekleurde vissen dat snorkelaars zich in een filmdecor wanen. In het themapark is ook gelegenheid om wandelingen te maken, onder deskundige begeleiding schildpadden te spotten en zelfs te zwemmen met dolfijnen.

Acuario Interactivo

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In het interactieve Aquarium van Cancun bent u verzekerd van een spectaculaire dag uit. Het luxueus vormgegeven aquarium heeft diverse attracties, zoals een dolfijnenshow en het, achter glas, zwemmen tussen haaien. Het is het enige aquarium ter wereld met de Tiger Shark en twee Bull Sharks die bekend staan als menseneters waar u, in een speciaal daarvoor geconstrueerde Shark Tank kunt rondzwemmen.

Xochimilco

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Xochimilco, ten zuiden van Mexico-Stad, bevindt zich een doolhof van meren en kanalen. Wegens plaatsgebrek werden in vroeger tijden ‘moddervlotten’ op de kanalen ingericht als tuin. De letterlijke betekenis van Xochimilco is ’plaats van het bloemenveld’. Die naam wordt alle eer aangedaan want in de huidge drijvende tuinen zijn vooral bloemen geplant. Deze bloemenpracht trekt in het weekend veel inwoners van Mexico-Stad. Veel dagjesmensen varen met versierde bootjes door het stelsel van kanalen om van hieruit een goed uitzicht te hebben op de weelderige bloemarrangementen.