Ontspanning in Mexico

Mexico is de ideale plaats voor ontspanning. U kunt prettig winkelen, prachtige wandeltochten maken en tegelijkertijd de oude Maya cultuur bewonderen of heerlijk relaxen in een kuuroord.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mexico-Stad heeft het grootste winkelaanbod van Mexico. Het gebied rond de wijk Zona Rosa is de duurste en chicste winkel- en uitgaanswijk van de stad. Omringd door regeringsgebouwen, paleizen en moderne hoogbouw zijn hier talloze boetieks, bars, hotels, restaurants en casas de cambios (banken en wisselkantoren). Dit deel van de stad met honderden trendy winkels, is het trefpunt van de Nouveau Riche van Mexico.

Grote warenhuizen (centros comerciales) vindt u vrijwel alleen in grote steden als Mexico-Stad, Cancun, Acapulco, Guadalajara en Guanajuato. Supermarkten en de kleine winkels-van-sinkel zijn er in vrijwel alle kleinere steden en dorpen.

Markten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De sfeervolste plek om boodschappen te doen is de lokale markt, de Mercado. De verkopers zijn meestal van Indiaanse origine en dagelijkse producten als levensmiddelen, souvenirs, textielproducten en huishoudelijke artikelen zijn hier te koop. De geschiktste plekken om souvenirs te kopen zijn de Mercados de Artesania (markten met kunstnijverheidsproducten) die in alle grote steden en toeristencentra te vinden zijn. Afdingen op de aangeboden waar is hier heel gebruikelijk.

Kuuroorden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het aantal Spa's en kuuroorden in Mexico neemt in rap tempo toe. De moderne Mexicaanse badtempels combineren oeroude Maya-tradities met de moderne ontwikkelingen op het gebied van wellness. De ingrediënten in de populaire zoutbaden, moddermassages en kruidencrèmes zijn alle zonder kunstmatige toevoegingen; puur natuur. Wie zich tijdens een verblijf in Mexico wil laten verwennen, kan een keuze maken uit tientallen verschillende SPA wellnessoorden die doorgaans in of onder de luxere hotels in alle grote plaatsen en toeristencentra te vinden zijn.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mexico biedt wandelaars en natuurliefhebbers ruime gelegenheid voor mooie, niet te inspannende wandelingen in de drie bergketens van de Sierra Madre. Mexico heeft ook ongeveer 120 beschermde natuurgebieden waarvan vele zeer bergachtig zijn waar u kunt wandelen zonder gids. Als u uw wandeling wilt combineren met het bezichtigen van resten van de Mayacultuur kunt u kiezen voor een tocht door het Tempelcomplex Teotihuacan. Dit tien vierkante kilometer grote complex ligt ten noordwesten van Mexico-Stad en voor een bezoek dient u minstens 3 à 4 uur uit te trekken. Ook Bonampak in het grensgebied met Guatemala, midden in het regenwoud, is een mooie wandelplek.

Houdt u bij wandeltochten rekening met het klimaat en het terrein. Zorg voor voldoende drinkwater, goed schoeisel, insectenwerend middel en draag een kwaliteitszonnebril en hoed of pet. Het is verder verstandig er niet alleen op uit te trekken en "thuis" te laten weten waar u wandelt.

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mexico heeft geen fietscultuur zoals wij die kennen en aparte fietspaden treft u er niet aan. Desalniettemin is ook in Mexico de fiets een uitstekend vervoermiddel dat u een ongekende mobiliteit geeft. Mexicanen zijn niet gewend aan fietsers op de weg, dus houdt hier rekening mee. De meeste grote hotels verhuren fietsen aan hun gasten en o.a. in Loreto (Baja California), Oaxaca, San Cristobal de Las Casa, San Patricio-Melaque, Puerto Vallarta en Barranca del Cobre kunt u fiets en huren en met gidsen een georganiseerde fietstocht maken.