Stranden van Mexico

Mexico heeft veel prachtige tropische stranden. Veel daarvan aan een rustige zee en ideaal voor zwemmers. Op sommige plaatsen wordt het wel snel diep en is het oppassen met kleine kinderen.

Acapulco

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij Acapulco liggen veel stranden, maar de meeste bezoekers komen voor de prachtige stranden aan de Boulevard La Costera. Omdat de stranden in een baai liggen is hier maar weinig branding. Dat geldt niet voor het populaire strand Revolcadero, ten zuidwesten van de stad, waar een sterke stroming staat. Ook bij de rotspunt La Quebrada (van de klifspringers) is het water erg woelig en minder geschikt voor kinderen.

Cancun

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Na de orkaan Wilma in 2005 waren praktisch alle stranden in Cancun verdwenen, maar inmiddels zijn ze mooier dan ooit. De fijnste zandstranden zijn Playa Chac Mool en Playa del Rey aan de brede boulevard Avenida Kukulcan op het kilometers lange Isla Cancun.

Hualtulco

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Aan de Pacifische kust van Mexico, ten zuidoosten van Acapulco, ligt Huatulco. Dit gebied heeft een lange kustlijn met negen schitterende baaien en 36 mooie witte zandstranden aan kristalhelder water. Hualtulco is met zijn prachtige koraalriffen een paradijs voor duikers en snorkelaars.

Isla Cozumel

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Cozumel heeft verschillende mooie, roomwitte zandstranden waaronder het San Francisco strand. Het bekendste strand is Playa del Sol dat door de vele watersportfaciliteiten tot de beste duikbestemmingen ter wereld behoort. Meer dan de helft van de bezoekers komt naar het eiland om te duiken of snorkelen.

Riviera Maya

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het ongeveer 140 km lange stuk Caribische kust van Cancun tot Tulum wordt de Maya Rivièra genoemd. De kilometers lange zandstranden worden omgeven door mangrove gebieden. De azuurblauwe zee en oogverblindende witte stranden geven de bezoeker een paradijselijk gevoel. Omdat de stranden in dit gebied minder druk zijn dan in Cancun, Acapulco en Playa del Carmen zijn ze bij uitstek geschikt voor vakantiegangers die de hectiek van grote badplaatsen willen vermijden.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa del Carmen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa del Carmen heeft witte, brede, koraalachtige stranden en wordt vaak in één adem genoemd met de mondaine stranden van Acapulco en Cancun. Het witte koraalzand van Playa del Carmen heeft de prettige eigenschap dat het koel blijft onder tropische zon. De warme zee is hier helder blauw en het strand loopt langzaam af in zee. Het is dus heel veilig voor kleine kinderen.

Tulum

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op 130 kilometer ten zuiden van Cancun ligt een van de meest fotogenieke badplaatsen van Mexico. Deze archeologische vindplaats ligt boven op een klip met uitzicht op het witte zandstrand en de blauwe zee. Het strand van Tulum is zeven kilometer lang met zand zo fijn als poedersuiker.

Manzanillo

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Santiago Bay, aan de westkust van Mexico, ligt het adembenemende Playa Miramar. Het witte zandstrand, het kristalheldere water, de restaurants met rieten daken en de vele loungeplekken maken kustplaats Manzanillo tot een exotisch paradijs.

Puerto Vallarta

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Puerto Vallarta ligt aan de westkust van Mexico bij de Stille Oceaan. De stad met 300.000 inwoners is na Cancun en Acapulco de derde drukstbezochte badplaats van Mexico. Puerto Vallarta telt meer dan 40 schitterend brede zandstranden. Het mooiste zandstrand van de baai is Playa de las Animas, een roomwit zandstrand aan een heldere zee met wuivende palmbomen. Dit strand is bij toeristen en de lokale bevolking erg populair, maar alleen per boot of watertaxi te bereiken.

Mazatlan

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mazatlan is de op een na grootste stad van Mexico en heeft zich ontwikkeld tot een geliefde badplaats. Er zijn kilometerslange witte zandstranden met alle faciliteiten die de zonaanbidder zich maar kan wensen. De stranden zijn erg populair bij gezinnen met kinderen vanwege de rustige, azuurblauwe zee en omdat het strand op de meeste plaatsen maar langzaam afloopt.