Musea in Villahermoso

Het ‘Olmeeks’ openluchtmuseum stelt basalten altaren, hoofden en beelden van jaguars ten toon. Het museum van het Cicom onderzoekscentrum biedt naast Olmeekse kunst ook veel achtergrondinformatie.

Parque - Museo la Venta

Tijden opgravingen in 1925 bleek de aardlaag onder de plaats La Venta, 128 kilometer ten westen van Villahermoso, rijke olievoorraden te herbergen. Doordat dit de toekomst van de aangetroffen oudheden serieus bedreigde is besloten deze schatten naar Villahermoso te brengen. Zo ontstond de collectie van het Parque - Museo la Venta. Het opvallendste stenen beeld in die collectie is een twee meter hoog hoofd dat 24 ton weegt. Hoe de Olmeken, die het wiel nog niet kenden, dit soort beelden hebben vervoerd, is tot nu toe een raadsel. Behalve van de beelden kunt u in het park ook genieten van loslopende hertjes, apen, gordeldieren en (veilig opgesloten) katachtigen en krokodillen. In de warme avonduren wordt bij goed weer een klank- en lichtspel opgevoerd. In het naburige Parque de Convivencia Infantil kunnen kinderen zich vermaken in een speeltuin annex kinderboerderij.

Museo Regional de Antropologica Carlos Pellicer Camara

In Villahermoso staat ook het Museo Regional de Antropologica Carlos Pellicer Camara. Hier zijn nog meer Olmeekse bezienswaardigheden tentoongesteld. Dit museum maakt deel uit van het moderne Cicom-complex, een centrum waar uitgebreid onderzoek naar de Olmeken en Maya's wordt gedaan. Het museum geeft via beelden, kaarten en teksten uitleg over de cultuur en geschiedenis van de Olmeken, Tolteken en Maya's. Ook hier zijn uit basalt gehouwen grote hoofden de trekpleister voor de bezoekers.

Foto’s van Musea in Villahermoso

Ligging