Klifduikers in Acapulco

Acapulco de Juarez is de volledige naam van de beroemde badplaats in Mexico. Het strand van deze 1,2 miljoen inwoners tellende stad is een gerenommeerde ontmoetingsplaats voor de ‘Beau Monde’ uit de gehele wereld.

De voornaamste attractie van Acapulco bevindt zich bij het strand van Playa Agosta. Hier liggen de beroemde rotsen van La Quebrada waar moedige clavadistas vier keer per dag van 30 of 40 meter hoogte in zee duiken, terwijl die ter plaatse slechts 4 meter diep is. De jongemannen bidden voorafgaand aan hun duik in een kleine kapel op de rots om een veilige afloop. Dat dit geen overbodige luxe is blijkt uit het feit dat in het verleden bij dit waagstuk diverse klifduikers om het leven zijn gekomen.

Na zonsondergang springen de clavadistas met brandende fakkels naar beneden zodat het toegestroomde publiek ook deze sprongen goed kan volgen. In het totaal worden dagelijks vijf sessies van drie duiken per keer gehouden. Behalve op de speciale uitkijkpunten kunt u ook vanaf diverse terrassen in de omgeving dit spektakel aanschouwen.

Fuerte de San Diego

Deze bezienswaardigheid is een Spaanse vesting met een stervormige plattegrond. Het Fort werd in 1616 gebouwd boven de baai van Acapulco. Na een verwoesting ten gevolge van een aardbeving in de 18e eeuw, is het weer in ere hersteld. Nu is het een historisch museum met een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de piraterij in de Grote Oceaan.

Foto’s van Klifduikers in Acapulco

Ligging