Vliegreis en tijd

Mexico ligt op ruim 8500 kilometer van Europa. Het is het land van de vrolijke mariachi muziek, mooie berglandschappen, indrukwekkende ruïnes van oude beschavingen en witte zandstranden aan een diepblauwe zee.

Reistijd

Bron: Thierry, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

Vanuit het Europese vasteland zijn er dagelijks directe vliegverbindingen met Mexico. De (rechtstreekse) vliegduur vanaf Schiphol naar Mexico bedraagt circa 11 uur. Vanuit Brussel zijn rechtstreekse vluchten naar Cancun mogelijk.

Vliegveld

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Mexico telt in totaal 32 luchthavens. De meeste vluchten vanuit Europa worden uitgevoerd op de luchthavens van Mexico-Stad, Cancun, Acapulco, Puerto Vallarta of Guadalajara. Het grootste vliegveld van Mexico (Aeropuerto International Benito Juarez) ligt 13 kilometer ten oosten van Mexico Stad.

Vluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dagelijks vliegt een aantal maatschappijen vanuit Amsterdam en Brussel naar Mexico. Ook in Keulen kunt u instappen. Niet alle vluchten zijn rechtstreeks.

Tijdsverschil

Bron: Yann (Overleg), CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Mexico ligt in drie tijdzones. In het grootste deel van Mexico is het hele jaar door 7 uur vroeger dan in Nederland. Uitzonderingen zijn de noordelijke staten Baja California Sur, Sonora, Sinaloa en Nayarit, die aansluiten op de Noord-Amerikaanse mountain-tijd, waardoor het tijdsverschil met Nederland het hele jaar 8 uur bedraagt. In Baja California Norte is het zelfs 9 uur vroeger.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reisdocumenten

Bron: tiffini, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

Voor de reis naar Mexico is het verplicht een paspoort te hebben dat minimaal 6 maanden na terugkomst geldig is. In het vliegtuig krijgt u visumformulieren die volledig ingevuld en bij de douane in Mexico moeten worden ingeleverd. Bewaar de kopie van het visumformulier goed, dan kunt u zonder problemen Mexico weer verlaten.

Ambassade

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Nederlandse ambassade bevindt zich in Mexico-Stad. Het adres is: Avenida Vasco de Quiroga 3000, 7e verdieping Edificio Calakmul/Colonia Sante Fe 01210 Mexico-Stad. Telefoonnummer: 005255-52589921. Wanneer u een reisdocument kwijtraakt of andere grote problemen heeft kunt u hier terecht.

Bagage

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op een economyclass vlucht naar Mexico mag in het algemeen per persoon (ouder dan twee jaar) maximaal één koffer van 20 kilo of 30 kg meegenomen worden. Het gewicht verschilt per maatschappij. Verder zijn 2 stuks handbagage van maximaal 5 kg toegestaan die niet groter mogen zijn dan 40x30x12 cm³. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben andere voorwaarden, dus check dit vooraf. In verband met de veiligheid gelden voor de bagage strenge regels. In de handbagage mag u bijvoorbeeld geen (zak)messen of meer dan een bepaalde hoeveelheid vloeistoffen (shampoo e.d.) meenemen. Op de site van Schiphol worden de actuele voorschriften duidelijk opgesomd. Deze voorschriften zijn voor alle luchthavens hetzelfde.